Trendbook 2021 Yayında!
https://www.mimarizm.com/haberler/gundem/interface-turkiye-trendbook-2021-yayinda_132728
https://www.mimarizm.com/haberler/gundem/interface-turkiye-trendbook-2021-yayinda_132728
Interface tarafından her yıl yeni bir tema ile hazırlanan Trenbook serisinin, 2021 yılında Krizler ve Umutlar teması ile oluşturulan yeni sayısında “Ofislerde sürdürülebilirlik adımlarımız neler?” başlığı ile Habitus ofisin hikayesini anlatma fırsatı yakaladık.
https://interfaceinc.scene7.com/is/content/InterfaceInc/Interface/EMEA/WebsiteContentAssets/Documents/Trendbook/2021%20TR/wc_eu-trendbook2021-tr.pdf?
TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesinin düzenlediği, sektörden mimarlar, eğitimciler ve kamu personellerini bir araya getirerek pandemi sürecinde mimarlık pratiğindeki dönüşümleri ve mimarlığın geleceğini masaya yatırdığı bir etkinlik serisi, Mimarlığın e-Hali. Etkinlik serisi kapsamında proje ofislerinde yaşanan süreçlere dair tartışmalar ile Habitus ekibi de yer almıştır.
Yıldız Teknik Üniversitesi’ne bağlı öğrenci organizasyonlarından olan “Mimarlık Bunun Neresinde?” ekibinin, pandemi sürecinde farklı mekanların mimarlar gözünden deneyimlenmesi temasıyla başlattığı söyleşi serisinde bizler de yer aldık. Söyleşi kapsamında Bosna-Hersek’e yapılan gezi deneyimi ve insanın keşfetme arzu ile mekan kurguları üzerinden tartışmalar yürütüldü.
(Kurgu ve gerçek bir arada yorumlanmıştır.)
Düşüncelerin, hayallerin gerçeğe dönüştüğü bir hikaye Rose Adası. 1968’lerin özgürlükçü ortamında ‘çılgın’ bir mühendisin arkadaşlarıyla birlikte İtalya açıklarında hayata geçirdikleri 400 m2‘lik bir ada platform. Ama konu bir cümlede özetlenenin çok daha ötesinde. Yakın zamanda yayınlanan ‘Rose Adasının İnanılmaz Hikayesi’ isimli filmi keyifle ve gülerek izlerken filmin sonunda gerçek görüntüler ile şaşkına döndüğümüz bir dönem kesiti.
“Acil Korona Mekanları” başlığıyla bir grup mimarın bir araya gelerek yaptığı çağrı çerçevesinde multidisipliner bir ağ oluşturuldu. Salgın günlerinde ihtiyaç duyulan mekanların tasarımında ve organizasyonunda yer almak isteyen gönüllüler yaptıkları çalışmalarla verilerin tek bir kaynakta toplanmasını sağladılar. Tasarladığımız yoğun bakım birimiyle Habitus Mimarlık olarak bu çalışmaya katkı koyduk. Tüm proje detaylarına ve kaynak bilgilere https://acilkoronamekanlari.wordpress.com adresinden ulaşılabilir.
Adalar’da daha nitelikli ve kullanıcı odaklı bir planlamaya ön ayak olmak amacıyla organize edilen Ada Buluşmaları ‘Sanat Adası Büyükada’ etkinliği 2020’nin şubat ayında gerçekleştirildi. Mahmut Nüvit’in ön ayak olduğu ve farklı disiplinlerden pek çok katılımcının dahil olduğu bir hafta süren programda Habitus Mimarlık da konuşmacı olarak yerini aldı. Büyükada Çarşı bölgesinin bir sanat rotası üzerinden ele alındığı sunumda öneri çevre düzenlemeleri ve tasarımlar üzerine interaktif bir toplantı gerçekleştirildi.
TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından düzenlenen 5. Ulusal Mimari Koruma Proje ve Uygulamaları Sempozyumu’nda restorasyon sürecini yürüttüğümüz Göztepe Tarihi Tren İstasyonu yer aldı. Marmaray Projesi kapsamında uygulaması Somun İnşaat’a ait olan istasyon yapısının restorasyon süreci mimari proje müellifi Mehmet Ünal tarafından sunuldu. İki gün boyunca süren sempozyum, yapımı ve projesi tamamlanan birçok eseri kapsayan koruma alanındaki değerli etkinliklerden.
Bazı sanat öğeleri gibi bazı yapıların da durdukları yerde sessiz ancak gürültülü manifestolar okuduklarını düşünüyorum dünyaya. Kullanıcıyı/seyirciyi kendilerine hayran bırakmanın da ötesinde bağlı kılmaktalar bu yolla. İmalı kelimelerini tekrar tekrar okuduğumuz bir cümle misali, her ayrıntısını, üzerindeki her ışık huzmesini, her rengini, her izini tekrar tekrar okuyarak gözden kaçırılmış tek bir anlam bırakmadan deneyimleme arzusunun getirdiği bir bağlılık…Read More
Habitus Mimarlık kurucuları Ankara İngiliz Arkeoloji Enstitüsü’nün yürüttüğü kültürel mirası koruma projesi olan SARAT tarafından verilen sertifikayı almaya hak kazanmıştır.